Doe jij wat je moet doen?

Doe jij wat je moet doen? Elke dag? Keer op keer? Als je er zin in hebt? Als je er geen zin in hebt? Als het regent? Als de zon schijnt? Gewoon. OMDAT JE NIET ANDERS KAN! Dat dus. Doe jij? Wat je moet doen? Omdat je niet anders kan? Omdat je ziel roept. Vanuit je binnenste. Dat het zich wil uitdrukken.

 

Doe jij wat je moet doen? Wat je wilt doen? Wat je ECHT wilt doen. Niet omdat het moet. Niet omdat je het kan. Niet omdat er nog niemand anders is die het doet. Niet omdat er al honderden zijn die het doen. Maar omdat je niet anders kan? Doen wat je moet doen is doen omdat je niet anders kan.

Waarom dit zo belangrijk is? En ik hier zo op door hamer? Omdat, als je het niet doet. Niet doet wat je moet doen. Je in feite je leven aan het verspillen bent. En dat klinkt dramatisch. Ik weet het. Maar zo is het. En je weet het! Je voelt het!

Als je nog niet doet wat je moet doen. Wat je voorbestemd bent om te doen. Wat je ziel wilt dat je doet. Omdat je niet anders kan. Omdat dat de reden is waarom je hier op deze aardbol rondloopt. Omdat elke porie in je lijf schreeuwt dat het dit wil doen. En als je hier geen gehoor aangeeft. Aan de roep van je ziel. Om wat voor reden dan ook. Omdat je bang bent. Niet durft Denkt dat je het niet kan. De roep van je ziel niet durft te vertrouwen. Of omdat je gewoon helemaal niet meer in verbinding staat. Met de roep van je ziel. En je dus geen idee hebt wat het is dat je moet doen.

Hoe dan ook. Als je niet doet wat je moet doen. Als je niet doet waarvoor je hier op aarde gekomen bent. Jouw unieke zielsmissie niet vervult, dan ben je in feite je tijd aan het verdoen. En als dit jij is. Als jij die persoon bent die niet doet wat je diep van binnen, bewust of onbewust, weet dat je moet doen. Dan weet je dat. Dan voel je dat! Dat je je tijd aan het verdoen bent. Hoe?

 

Door de onrust! De onrust die je constant voelt. Nou ja, constant. In ieder geval op de momenten dat het je niet lukt die onrust weg te duwen. Met je verstand. Of afleiding. Of wat dan ook. Je voelt het. Je weet het.

 

Je hebt die jeuk. Die jeuk van ik moet iets maar ik weet niet wat. Ik moet iets maar ik weet niet hoe. Ik moet iets maar ik weet niet of het ik het wel kan. Of ik het wel durf. Die jeuk. Ken je vast wel toch? Ik wel. Ik heb hem jaren gekend. Gek wat ik er van. Van die jeuk. En er helpt geen pil tegen. Ook geen reep chocolade. Ook geen zak chips. Ook geen fles wijn ;-). Nou ja, misschien even. Maar zodra die is uitgewerkt komt de jeuk net zo hard weer terug.

Wat te doen?

 

Zoals je met alles doet wat je eerst liever niet wilt weten. Kijk het recht in het gezicht aan. Erken het. Voor wat het is. Zie het. Voor wat het is. Erken dat je niet doet wat je moet doen. Dat je niet doet waarvoor je hier op aarde gekomen ben. Dat je de wegen even kwijt bent. Je eigen unieke weg. Dat je ergens van het pad bent afgeraakt. Want dat geeft niet! Dat is niet erg! Het is geen ramp. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden weet je nog 🙂 .

 

Maar het begint allemaal bij die eerste stap. Erkenning!

 

Dat je bent afgedwaald. Om wat voor reden dan ook. En dan beslissen! Dat het vanaf nu anders zal gaan. Ook al weet je nog niet hoe. Dat hoef je ook niet te weten. Beslis. Beslis vanaf nu dat het anders zal gaan. Dat je gaat doen. Wat je hier gekomen bent te doen.

En weet je niet wat dat is? Wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt? Ook dat geeft niets. Ook dat begint met de eerste stap. Met een beslissing. De beslissing dat je vanaf nu de weg naar binnen gaat zoeken. Weer verbinding met jezelf gaat maken. Want daar zitten alle antwoorden! Alle! Op elke vraag die je maar kan bedenken. Als je ze maar durft te stellen! En durft te luisteren. Naar de antwoorden die je krijgt. Want er komt altijd een antwoord. En je durft te vertrouwen. Op de antwoorden die je krijgt. En je durft te handelen. Naar de antwoorden en inzichten die je krijgt.

 

En dat is waar de crux zit. Waar het moeilijk wordt. Voor velen. Durven.

 

En dat is geen verwijt. Echt niet. Begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel, ik heb ook zolang niet gedurfd. Zolang niet gedaan wat ik moest doen omdat ik niet durfde. Niet durfde los laten. Niet durfde te gaan staan voor wie ik echt ben. Voor wat ik werkelijk hier op aarde te doen hebt. Niet durven.

En hoe ik ben gaan durven? Door te gaan doen! Gewoon te beslissen. Dat het leuk was geweest. En nu maar eens klaar moest zijn. Met bang zijn. En dat het tijd was. Om te durven! Om te doen!

En jij? Doe jij wat je moet doen? Durf jij de weg naar binnen te nemen? De antwoorden in jezelf te zoeken? En te doen? Wat je moet doen?

 

Een andere weg is er namelijk niet!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Hoe je dat doet? De weg naar binnen nemen? De antwoorden in jezelf zoeken? En vinden! En vertrouwen op de antwoorden die je krijgt? En daar ook nog wat mee doen?

Dat laat ik je zien in mijn spiksplinternieuwe 6-weekse online training: ‘Intuïtieve ontwikkeling’

Waarin je je gaat verbinden met je gevoel, je intuïtie. Zodat je jezelf durft over te geven aan het leven en vanuit je hat gaat leven!

Aan het einde van deze 6 weken heb jij je intuïtieve vermogens optimaal ontwikkeld! Durf je te voelen. En in te voelen! Te vertrouwen. Te doen. Wat je intuïtie je ingeeft. Weet jij altijd wat het is dat je mag doen. Welke volgende stap je mag zetten. Haal je alle antwoorden uit jezelf. Gemakkelijk en moeiteloos. Leef jij vanuit flow. Gemakkelijk. Moeiteloos. Vertrouw jij op jezelf. Op je eigen innerlijke kracht.

Ben jij je eigen leider. En laat je het leven weer leuk zijn!
Gemakkelijk en moeiteloos!
Zodat jij het leven kan leven waarvoor je bestemd bent!

Hoe gaat dit er uit zien?
6 weken lang. Jij en ik. Online. Met video’s, pdf’s, webinars. De hele mik mak .

Wanneer gaan we los? Vrijdag 15 september! Deze week dus al! Elke week ontvang je een training (video, pdf’s en opdrachten) in je mailbox. Toegang tot de besloten Facebook groep waarin ik actief aanwezig zal zijn en je me al je vragen kan stellen. En 2x een live online groepstraining / webinar waarvan je uiteraard de opnames toegestuurd krijgt!

Doe je mee?! Vertel me meer!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.