Doe jij waar je van houdt?

Doe jij waar je van houdt? Echt? In alles? Ik moet je wat bekennen. Ik bedoel, eerlijkheid boven alles niet waar? Ik niet. Nee inderdaad. Ik niet. Ik doe niet waar ik van houd. Niet in alles in ieder geval. Dat besef begon de afgelopen dagen al wat door te sijpelen maar vanochtend realiseerde ik het me ineens echt. Shit! Ik doe niet waar ik van houd! Niet in alles in ieder geval.

 

Ik dacht van wel. Of laat ik het zo zeggen, ik doe één van de belangrijkste dingen wel waar ik van houd. En met dat bedoel ik dit. Wat ik nu doe 🙂 . Schrijven. Mijn boodschap delen. Vrouwen helpen. Trainingen maken. Vrouwen trainen. Dat vind ik geweldig. Daar houd ik van.

En doordat ik die stap al een tijdje geleden heb gezet. Mijn baan, waar ik niet meer van hield, opgezegd en ben gaan doen wat ik echt wilde. Een eigen bedrijf beginnen in wat ik leuk vind. Waar ik van houd. En ook nog goed in ben. Dacht ik: ik doe waar ik van houd.

En dat is ook zo. Qua ‘werk’ (en dat zet ik tussen aanhalingstekens want ja, het voelt niet echt werk) doe ik waar ik van houd. En dat heeft me voor de gek gehouden. Heeft gemaakt dat ik dacht dat ik al heel goed bezig was. Ik doe waar ik van houd dus doe ik waar ik van houd. Snapje wat ik bedoel? Want er zijn ook best nog wel dingen waarin ik niet doe waarvan ik houd. Of niet ga voor waar ik van houd. Of niet koop waar ik van houd.

Hoe ik me dit zo realiseerde. Nou, misschien weet je het wel. Ik houd van hardlopen. Heerlijk, buiten door de natuur. Vind ik echt super. Daar houd ik van. En dat doe ik op dinsdag, donderdag en in het weekend. Als ik kan. Als ik niet weg ben. En meestal kan ik wel. Dus vanochtend zat ik klaar in mijn hardlopen outfit. Maar, ik weet niet of jij al even naar buiten hebt gekeken, het weer is niet al te best. De schutting in onze achtertuin zwaait weer gevaarlijk heen en weer. Dat soort weer. En ik had zo’n geen zin om naar buiten te gaan. Maar ja, het is donderdag. Hardloop dag. Dus ik moet hardlopen. Dat wil ik. En ik voelde me al schuldig bij het idee dat ik niet zo gaan hardlopen.

 

En toen dacht ik: shit Anke. Je hebt jezelf weer lekker vast gezet in iets moeten.

 

Want:

Houd ik van hardlopen? Ja
Houd ik van buiten hardlopen? Ja
Houd ik van hardlopen in de regen terwijl het een halve storm (misschien zelf wel een hele) waait? NEE.

 

Dus stop dan met denken met dat je ‘moet’ hardlopen. Je moet niets. Behalve dan doen waar je van houdt. En als je er niet van houdt dan doe je het niet. Dit kwam wel even bij me binnen. Want als ik er heel eerlijk over ben zijn er wel meer dingen waarin ik niet doe waar ik van houd. Wel meer situaties waarin ik keuzes maak die niet overeenkomen met waar ik werkelijk van houd.
Niet de lekkerste hagelslag halen maar de goedkopere versie. Voor een goedkopere reep chocolade gaan in plaats van de Tony Chocolony’s die ik echt lekker vind (ik bedoel, als je dan toch chocolade gaat eten doe het dan goed !)

Mijn ondergoed la die nodig geupdate moet worden, maar ik het gewoon ‘zonde’ vind om geld uit te geven aan iets wat je toch niet ziet als je over straat loopt (ja, nu wordt het echt persoonlijk). Dat ik al mezelf belooft heb een nieuw paar shabbies laarsjes te kopen, het geld ook al heb staan op mijn Fun Money rekening maar het nog niet gelukt is om op die bestel knop te klikken. Want ja, €250,- voor een paar schoenen! Dat doe je toch niet?!

Dat soort dingen. Je ziet, bij mij heeft het vooral met geld te maken. Zo lijkt het tenminste. Aan de oppervlakte. Maar er ziet natuurlijk iets anders onder. Geld is ook alleen maar een middel. Een ruil middel. Het staat ergens voor. Uiteindelijk gaat het erom jezelf toestemming te geven. Om te mogen zijn wie je wilt zijn. Te mogen doen wat je werkelijk wilt doen. En te mogen hebben wat je echt wilt hebben. Jezelf waardevol genoeg vinden. Genoeg van jezelf houden om jezelf het allerbeste te gunnen. En te geven. Om te doen waar je van houdt. IN ALLES!

En ik dacht dat ik al een heel eind op weg was. En dat ben ik ook. Maar vanochtend realiseerde ik me dat er nog veel meer dingen zijn waarin ik mag zijn, doen en hebben waar ik werkelijk van houd.

 

Dus wat nu? Wat is nu de volgende stap?

 

Vraag jezelf bij alles wat je doet af: is dit werkelijk wat ik wil? Is dit werkelijk waar ik van houd? Doe ik waar ik werkelijk van houd? Koop ik wat ik het allermooiste vind? Wat ik werkelijk wil hebben? Eet ik wat ik het allerlekkerste vind? Waar ik nu echt zin in heb? Of ga ik voor second best?

Met als uiteindelijk gevolg dat je niet voldaan bent. En maar blijft eten, kopen of wat dan ook. Van dingen die je niet mooi vindt. Wat ik ga doen? Wat mijn plan is? Gaan voor waar ik van houd natuurlijk! Kiezen voor waar ik van houd. Wat ik werkelijk wil. Dus als ik zin heb in chocolade dan koop ik de lekkerste chocolade. En als dat dan ook de duurste is. Helaas pindakaas. En die schoenen? Die komen er! Het ondergoed ook trouwens 🙂 .

 

Tijd voor een volgende stap. Tijd voor verdieping. In doen waar ik van houd!

 

En jij? Hoe zit het met jou? Doe jij waar je van houdt?

 

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Het komt eraan! Laat je licht stralen! Een 3 weekse online training waarin je je gaat verbinden met je ware zelf. Je gaat ontdekken wie jij bent en waar jij voor staat! Zodat je je ware licht kan laten stralen en jezelf aan de wereld kan laten zien voor wie jij werkelijk bent! Nog een paar dagen. Begin volgende week. Dan vertel ik je er alles over!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.