Doe jij er toe?

Doe jij er toe?

Doe jij er toe?

Wat een vraag he? Doe jij er toe? Natuurlijk doe je er toe! Maar wat ik heb gemerkt is dat we heel vaak het gevoel hebben er niet toe te doen. Daar maakt de wereld waarin we leven het waarschijnlijk ook wel een beetje naar. Maar toch zit het volgens mij voor een groot deel ook gewoon in ons zelf. De twijfel en de angst zit in onszelf.

Hoe ik hier zo op kom? Ik was vanochtend in mijn dagboek aan het schrijven over ‘niet goed genoeg zijn’. Hoe het eruit ziet als je je zo voelt. Dit is nl een van mijn angsten (ik heb er meerdere J ). Het is zo’n vaag en knagend gevoel dat op de achtergrond aanwezig is en je een heel rot gevoel kan geven. En erger nog, je ook met man en macht probeert tegen te houden bij dingen die je graag wilt doen! Doe het niet schreeuwt die angst. Want wie weet, komt de wereld er wel achter dat je niet goed genoeg bent en word je ontmaskerd voor de bedrieger die je wel niet bent.

Een klote gevoel dus :).

In ieder geval, ik was daar dus zo over aan het schrijven. Wat is dit voor een angst? Hoe steekt die de kop op? En wat gebeurd en dan? En al schrijvende heb ik eigenlijk wel een paar waardevolle dingen ontdekt.

Ten eerste dus, wat ik hierboven ook schreef, dat je ontmaskerd gaat worden. Je wilt iets nieuws doen. Solliciteren op een nieuwe baan. Gaan bloggen. Een eigen bedrijf beginnen. Of wat dan ook. Dan maakt het ‘niet goed genoeg syndroom’ dat je dingen gaat denken als:
-kan ik dit echt wel?
-wat als het niet lukt?
-heb ik wel genoeg ervaring?
-wie weet, lukt het niet en gaan mensen denken dat ik een bedrieger ben

Want weet je wat het is?

Wat ik bij mezelf merk? Dat de beste dingen zomaar uit het niets ontstaan! De beste blogs, de beste programma’s die ik maak, de mooiste gesprekken met mensen….. Ze ontstaan zomaar uit het niets. Zo voelt het tenminste. Alsof het gewoon naar beneden komt vallen, in jouw hoofd, en jij blurpt het eruit.

En dan kan het inderdaad voelen alsof je maar wat doet. Want zoveel ”doe” je inderdaad ook niet. Je zit niet uren te zweten over een stukje tekst. Of diep na te denken over wat je wilt gaan zeggen of schrijven. Het ontstaat gewoon. Het “is” gewoon.

En omdat ik toch wel een aardige perfectionist ben (ik ben aan het afkicken) en jij waarschijnlijk ook, geeft dit je het gevoel dat je maar wat doet of zo. Dat het niet echt is. Terwijl het juist hartstikke echt is! Echter dan dit wordt het namelijk niet! En dat is volgens mij wat de wereld nodig heeft. Mensen die echt zijn. Mensen die niet zeggen wat ze denken wat de wereld wil horen maar zeggen wat er gezegd moet worden. Ook al heb je geen idee waar dit vandaan komt. Natuurlijk heb je wel een idee, het komt uit jou. Uit een deel van jou waarvan je bewust niet bij kan komen. Maar opeens komt de informatie naar je toe. Alsof je het download vanuit het internet op je harde schijf!

Dus laten we ophouden te denken dat jij er niet toe doet.

Dat jij niet waardevol bent. Dat je eerst weet ik niet hoeveel gestudeerd moet hebben voordat wat jij te zeggen hebt waardevol is. Dat je tig boeken moet hebben gelezen voordat je iets kan zeggen over een onderwerp. En vooral ophouden met denken dat datgene wat als een download je bewust zijn instroomt, niet waardevol is. Waardevoller dan dat wordt het namelijk niet! Jij doet er toe. En wat je te zeggen hebt doet er toe!

-XX- Anke

Ps: Nog 2 dagen! Ik heb er zo’n zin in! Dan starten we met de training: Maak je eigen visiebord – Een 10-daagse bootcamp voor gedreven vrouwen die klaar zijn om de wereld te veroveren. Mijn download idee van 2 weken geleden gaat werkelijk geboren worden! Via onderstaande link zet je jezelf op de wachtlijst zodat je al eerste hoort van het hoe en wat -> https://app.enormail.eu/subscribe/189e9c2a7301b36f84fa5e2dd504108b

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.