Doe het!

Doe het! Doe het gewoon! Wat? Wat het is dat je wilt! Wat dan ook! Iets! Wat je leuk vindt. Waar je van houdt! Waar je blij van wordt!

Heb jij dat ook? Dat je altijd zoveel moet van jezelf? Ik wel! Ik had het tenminste. Ik ben nu een officiële ont-moet-er. Een afkickende moet-er. Want, oh wat moet ik altijd veel van mezelf. En ik kon ook veel. Kon veel aan. Kon veel hebben. En daar was ik toen stiekem best een beetje trots op, maar nu zie ik dat dat een valkuil was. Want ja, als je veel kan. En met kan bedoel ik dat je altijd maar door kan gaan. Altijd maar extra werk op je schouders weet te leggen. Omdat je denkt dat het moet. Denkt dat het hoort. Vind dat je het moet doen. En maar door blijft buffelen. Zonder in te storten. Niet dat je er geweldig bij voelt. Niet dat je niet moe bent. Natuurlijk wel. Maar je gaat gewoon door. Want dat is wat je doet. Toch? Zoiets.

Nou, zo iemand was ik dus. Altijd maar door gaan. In een baan die me steeds meer tegen begon te staan. En ik maar steeds harder rond rende omdat ik mijn cliënten niet teleur wilde stellen.Een eigen bedrijf er naast. Dat ik was begonnen omdat ik het leuk vond maar me ondertussen steeds meer tegen begon te staan omdat ik er niet volledig voor durfde te kiezen. En het daardoor ook een taak op mijn takenlijst werd. Geen zin meer hebben om met mensen af te spreken. Want ja, ik had het druk. En de momenten dat ik dan even niets had wilde ik ook niets hebben. Gewoon even niets doen. Helemaal niks. Stil.
Of te wel, ik werd er niet echt gezelliger op thuis.

En toen dan uiteindelijk het moment kwam dat ik zelf het licht begon te zien. Dat het zo niet verder kon. Dat ik zo niet verder wilde. Maar dat ik toch echt zelf die beslissing moest nemen. Er niet bliksem uit de hemel zou komen waardoor alles op magische wijze anders zou zijn.

En ik dus zelf de stap moest zetten. Om te stoppen. Met doen wat ik niet leuk vond. En echt te gaan kiezen voor mezelf. En het moment kwam dat ik dit tegen mijn man moest vertellen. Dat ik ontslag wilde nemen. Een beetje spannend vond ik het wel. Hoe zou hij reageren? En hij zoiets had van:  “Ja! Moet je doen! Nu!”. Nou, toen wist ik wel dat ik te lang door was gegaan. Met moeten. Met doen wat ik dacht dat belangrijk was. Maar in werkelijkheid helemaal niet belangrijk was.

Want waar gaat het nu werkelijk om in het leven? Om liefde toch? Liefde voor jezelf. Liefde voor je gezin. Liefde voor je familie. Liefde voor je vrienden. Liefde voor het leven. Liefde!

Leven vanuit liefde! Doen waar je van houdt. Om vrijheid, passie en plezier! Daar gaat het om! Echt!

En dan is natuurlijk de vraag:

Durf je! Durf je te doen! Wat het is dat je wilt doen! Wat je voelt dat je moet doen! Want, laten we er geen doekjes om winden. Je weet het! Je voelt het!

Ook als je denkt dat dit niet zo is. Ook als je denkt dat je het niet weet. Of niet voelt. Je weet het. Je voelt het. Echt! Het zit er nog ergens in. Diep in je verstopt. Het is alleen een kwestie van het eruit krijgen bij jezelf. Maar het zit er. En het enige wat jou tegenhoudt om te leven vanuit liefde. Te leven vanuit vrijheid. Te leven vanuit passie. Te leven vanuit plezier. Dat ben jij! Dus hoe lang nog? Hoe lang nog laat je je beperken? Door alles wat je denkt te moeten doen? Van jezelf. Of je omgeven. Hoe lang nog?

Is het niet tijd om de stoppen? Met moeten? En tijd om te gaan doen? Doen wat je echt wilt? Je hart volgen? Gewoon te gaan doen?

-XX-
Anke

Ps: Weet je wat ik me van de week bedacht? Ik heb nog een hele online cursus op de plank liggen over hoe jezelf met orakelkaarten werken. Hoe je orakelkaarten kan gebruiken om contact te maken met je gevoel. Want daar zijn ze namelijk perfect voor! Als brug tussen je hoofd en je gevoel. Misschien had je het al in de gaten, ik deel natuurlijk regelmatig een kaartje, maar ik ben een groot kaarten fan. En orakelkaarten bedoel ik dan he. Geen ansichtkaarten.

Zelf noem ik orakelkaarten ook wel spirituele coachingskaarten. Perfect voor als je even vast zit. Niet weet hoe je verder moet. Of gewoon even een inzicht nodig hebt. En weet je wat het grappige is? Er is niets spannends aan! Geen hocus pocus. Al vind ik persoonlijk een beetje hocus pocus wel leuk. Het gebeurt allemaal op basis van de Wet van de Aantrekking. Je trekt die kaart aan die energetisch perfect bij je past.

En dat schoot me dus vandaag te binnen. Die cursus past eigenlijk perfect bij wat ik nu aan het doen ben! Want dat heeft natuurlijk ook alles met de Wet van de Aantrekking te maken. En nu ligt hij dus symbolisch stof te verzamelen op mijn computer. Maar dat moet anders. Ik voel dat het anders mag! Dat er ook hier mensen zijn die super veel baat bij deze cursus zullen hebben.

Maar daarom ben ik natuurlijk nog wel nieuwsgierig. Is dit zo? Zou jij graag meer willen weten over hoe je zelf moet orakelkaarten kan werken? Hoe ook jij orakelkaarten kan gebruiken om antwoorden te vinden. Antwoorden die gewoon in jezelf aanwezig zijn en waarbij de kaarten je helpen om ze uit jezelf naar boven te halen. Een cursus waarin ik je alle ins en outs van orakelkaarten uitleg, je verschillende legpatronen laat zien en je gaat ontdekken hoe ook jij het verhaal in de kaarten kunt ontdekken. Een ideale cursus om, lekker in je eigen tempo, in de zomer mee aan de slag te gaan!

Lijkt deze cursus je wat? Reageer dan even op dit bericht! Bij genoeg reacties haal ik hem van de plank, ga ik er even met de digitale stofdoek overheen en hem deze week of volgende week in de etalage zetten. Ik ben benieuwd. Laat het me weten!

P.s.s.: Vergeet je niet om je aan te melden voor De kunst van Gelukkig zijn Facebook groep?! We zijn al met meer dan 200 vrouwen! Super leuk! In de Facebook groep deel ik nog wat meer van wat er allemaal achter de schermen gebeurt, extra hersenspinsels van mij en natuurlijk een plek om je verhaal met elkaar te delen. Kom je er ook bij?–> https://www.facebook.com/groups/877603929037330/

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.