Dankbaarheid

HOE ZIT HET MET JOU EN DANKBAARHEID?

Ben jij ook dankbaar? Dankbaar voor wat je krijgt elke dag in het leven?

Vanochtend, toen ik door de vrieskou weer naar huis fietste nadat ik de meiden naar school had gebracht. En ik zo om me heen zat te kijken. Die strak blauwe lucht. Het iele winterse ochtend zonnetje. Het witte gras. Een dun laagje ijs of het kanaal. Drong het opeens tot me door.

Wat heerlijk dat ik hier zo mag fietsen! Dat ik elke ochtend op de fiets de meiden naar school mag brengen. En dus elke dag altijd start met een frisse neus.

En wat heerlijk. Dat ik mijn eigen baas ben. Mijn eigen tijd in kan delen. En nu dus elke dag ’s ochtends langs het water mag fietsen. Genieten van de mooie natuur. En relaxed de kinderen naar school kan brengen.

Nou ja, relaxed. Dat is het natuurlijk niet altijd  :). Want ja, op kinderen op tijd iets te laten doen blijft een uitdaging. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is heerlijk  :).

En natuurlijk weet ik dat wel. Wist ik dat wel. Maar soms heb je blijkbaar even iets nodig om jezelf daar weer aan te herinneren. En het weer bewust te voel.

En vanochtend had ik dus zo’n moment. Dat het gewoon weer even in alle vezels van mijn lijf door drong. En het ook echt voelde! Wat daar gaat het natuurlijk om! Dat je het voelt!

En dit alles zette me aan het denken. Over dankbaar zijn. Dankbaarheid. We weten allemaal hoe belangrijk het is. Maar toch doen we het niet. Niet bewust in ieder geval. Want als er bewust over aan het nadenken bent kan je vast wel wat dingen opnoemen waar je dankbaar voor bent. Maar ja, hoe vaak doe je dat nou?

Hoe vaak voel je dat? Dankbaarheid? Het is allemaal te vanzelfsprekend geworden.

Zonet, voor dat ik deze blog ging schrijven. Zat ik nog even te lezen. Vind ik altijd fijn. De dag beginnen met tijd voor mezelf en even lekker lezen. En daar ging het over gedachten, energie, frequenties ed. En ze noemden het voorbeeld van een radio. Hoe een radio geluidsgolven uitzend. Op zo’n hoge frequentie dat het voor het menselijk oor niet te horen is. Totdat dus jij jouw radio aanzet. Die die frequenties omzet. De frequentie verlaagd. Zodat het voor jou te horen is. En je muziek kan luisteren.

En ik dacht, jeetje. Dit was een boek uit 1930. Iets in die richting. Al een tijdje geleden dus. En toen was dat nog aardig bijzonder. Radio. Maar voor ons is zoveel al zo vanzelfsprekend. Radio. Tv. Internet. Licht. Kachel. Al die dingen. Zijn al zo normaal. Dat we er niet eens meer bij stil staan. Ten eerste over hoe bijzonder er prachtig het is dat we dit hebben. Maar ook over hoe deze dingen werken. En hoeveel overeenkomsten ze hebben niet hoe je eigen geest werkt! Maar dat is weer een ander onderwerp  :).

Zoveel dingen zijn al zo normaal. En dat gaat zo snel. Dingen worden zo snel normaal! En dat is ook goed natuurlijk. Maar toch is het goed om af en toe even stil te staan. Bij al die dingen die normaal zijn. Maar het eigenlijk ook niet zijn!

Ik bedoel, iets meer dan een jaar geleden. Ging ik nog 4 dagen in de week naar een baan waar ik het echt niet meer naar mijn zin had. De me vrachtladingen energie koste. Was het elke ochtend racen om de kinderen op tijd op school te krijgen (al is daar helaas nog niet zoveel aan veranderd als ik zo willen  🙂 ). En twijfelde ik elke dag over dingen als: wat wil ik nou? Wat moet ik nou? Wat kan ik nou? En hoe komt het met geld? Je kent het vast wel. En nu? Een jaar later.

Ik doe wat ik wil. Wanneer ik het wil en hoe ik het wil.

Help ik vrouwen om ook te ontdekken wat het is dat ze werkelijk willen. Angsten en blokkades die ze in de weg staan te overwinnen. En te gaan doen!
Te leven en ondernemen vanuit hun hart!

En kan ik, als alles een beetje mee werkt  :), de kids relaxed op de fiets naar school brengen. Mijn dag beginnen met lezen. Daarna mediteren. Daarna schrijven. Trainingen maken voor klanten. Coachingsessies met klanten.

Mooier wordt het toch niet?

En toch. Vergeet je blijkbaar af en toe. Hoe bijzonder dit is. En wordt het zo snel weer normaal. En nu is met dat laatste niets mis mee. Want het hoort normaal te zijn! Dat je doet waar je van houdt! Plezier hebt in de dingen die je doet. Maar je mag er wel dankbaar voor blijven!

Een dankbaarheid lijstje

Dus laten we eens een lijstje maken. Een dankbaarheid lijstje! Waar ben jij dankbaar voor?

Zal ik beginnen?
Ik ben zo dankbaar voor:
– Het heerlijke fietstochtje van en naar school vanochtend.
– De mogelijkheid om zoveel mensen te kunnen helpen door te doen wat ik het  liefste doe.
– Dat ik dit schrijf met een heerlijke essentiële olie geurtje op de achtergrond.
– En dat ik nu zoveel mag kan en mag lezen als ik maar wil.
– Dat ik mijn droomleven leef!

En nu jij? Waar ben jij dankbaar voor? De grote dingen. Maar ook de kleine dingen. Het hoeft niet heel bijzonder te zijn! Als je maar dankbaar bent. Dankbaarheid voelt! Want dat is een krachtige emotie. En als je je dankbaar voelt. Kan je je niet teleurgesteld voelen. Of verdrietig. Of boos. Want je kan niet 2 dingen tegelijk voelen  :).

Dus focus je op dankbaarheid. Waar ben jij dankbaar voor?!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.