Ben jij geboren voor meer?

doe jij wat je echt wilt

Ben jij geboren voor meer?

Mag je dat zeggen? Mag je dat vragen? Mag je dat vinden?

Geboren voor meer. Dat is iets dat ik wel vaker zeg. Voel jij dat je geboren bent voor meer?! In het begin vond ik het nog wel lastig om deze zin te gebruiken. Terwijl ik het wel zo voelde. Want het voelt zo hebberig. Dat je meer wilt hebben. En daar had ik blijkbaar nog wat oude overtuigingen zitten waar ik van af moest. Dat het niet goed is om veel te hebben. Dat het niet goed is om veel te willen.

Maar waarom niet? Waarom mag je niet veel hebben?

En met ‘hebben’ bedoel ik trouwens niet alleen geld of spullen. Terwijl dat natuurlijk best leuk is. Geld en spullen.

Vroeger dacht ik altijd dat ik niet om mooie spullen gaf. Dat het mij niet uitmaakte waar mijn kleren vandaan kwamen. Dat ik niet van de merk dingen was. Nog steeds niet trouwens, maar ik durf nu wel toe te geven dat ik van mooie spullen houd. En wat is daar mis mee?!En dan maakt het niet uit of het veel of weinig kost. Als ik het maar mooi vind.

Maar, ik dwaal weer af, het ging me om het gevoel ‘geboren voor meer’. Het gevoel dat je hier op aarde meer te doen hebt. Meer dan je vrije tijd besteden aan tv kijken en computer spelletjes doen. Meer dan elke dag naar je werk hobbelen, je ding doen en weer thuis komen met het gevoel dat de dag nu eindelijk echt begonnen is.

Geboren voor meer staat voor mij voor zingeving. Dat je leven betekenis heeft. Dat jij iets doet wat betekenis heeft. Dat je er toe doet! Dat je een verschil maakt in de wereld. Op wat voor manier dan ook!

Dat dus!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb dat altijd gehad. Altijd dat gevoel van, er moet toch meer zijn dan dit? En soms was dat best lastig. Als anderen zich op het werk dan allang bij een beslissing hadden neergelegd liep ik nog gefrustreerd rond van ‘dit kan toch niet? ‘, ‘het moet anders’, ‘wat kunnen we doen?’ed. Heel vermoeiend. Maar ik had altijd die drive. Die drive van ‘kom op, we gaan de wereld veranderen!’.

En dus ook vaak het gevoel gehad dat ik mijn tijd aan het verdoen was. Dat ik aan de verkeerde paarden liep te trekken. Dat het toch helemaal niet de bedoeling was dat ik zo hard liep te trekken? Gevolg?

Ik ging aan mezelf twijfelen. Nou ja, misschien heb ik het wel mis. Ben ik helemaal niet bijzonder. Heb ik het niet in me om een verschil te maken. Ben ik misschien wel niet geboren voor meer. En zo hobbelde ik door. Met af en toe een opleving. Weer een moment van, kom op. We gaan er voor!

Totdat op een gegeven moment en leidinggevende tegen me zei: Anke, als je nou eens wat meer als X was. Dan zou het allemaal wat makkelijker zijn!

Als X?! X?! Weet je wie X was? Een collega van rond de 60, duidelijk uitgeblust. Constant liep te klagen (tegen ons dan) maar verder helemaal geïnstutitioneerd was. Alles maar liet gebeuren want het maakte toch niet meer uit. Hij zat zijn tijd wel uit.

Ik dacht: dat nooit!

Dat is toch niet de bedoeling van het leven?!

En dat was het begin van het einde. Van mijn carrière als diëtist in ieder geval.

Want ik wist tot in mijn kleine teen dat het niet de bedoeling was dat ik mijn leven op deze manier zou verdoen. Ik had de wereld meer te bieden dan ja knikken tegen de hoge pieffen en klagen tijdens de pauze. Ik was toch verdorie geboren voor meer dan dit?!

En dat was ook het begin van mijn nieuwe leven! Mijn zoektocht naar meer. Naar wat het dan was waarvoor ik geboren was. Wat ik hier op aarde te doen heb. Wat mijn unieke boodschap was.

En dat heeft heus nog wel even geduurd. Voordat ik dit echt helder had en hier ook naar durfde te handelen! Want daar gaat het uiteindelijk om.

Weten is 1 ding maar er dan ook echt wat mee doen is weer een heel ander verhaal.

Maar 1 ding kan ik je wel zeggen. Sinds ik weet, wat ik hier op aarde te doen heb. En sinds ik doe. Werkelijk doe wat ik hier op aarde te doen heb, is mijn leven zoveel leuker geworden! Is het altijd makkelijk? Nee, natuurlijk niet. Ook ik loop nog tegen genoeg angsten, onzekerheden en twijfels op Maar ik weet! Wat ik hier toe doen heb. En ik doe! Wat ik hier te doen heb. Én ik weet hoe ik moet die angsten en twijfels om moet gaan. En dat? Dat maakt een wereld van verschil!

Hoe zit het met jou? Ben jij ook geboren voor meer? Meer dan dat je de wereld nu laat zien? Wordt het dan niet tijd om te gaan doen?!

-XX-

Anke

Ps: Voel jij ook tot in je tenen dat je geboren bent voor meer maar weet je gewoon niet met wat? En hoe? Of vind je zoveel dingen leuk en weet je niet wat je moet kiezen?

Dan is mijn online training ‘Vind je eigen Zielenpad’ de training voor jou! Deze 6-weekse online training is speciaal voor vrouwen die weten dat ze meer in hun mars hebben. Die weten dat ze geboren zijn voor meer! Meer passie, meer vrijheid, meer plezier! Maar vooral meer zingeving, meer betekenis en meer actie in hun leven willen brengen. Vrouwen die voelen dat ze de wereld meer te brengen hebben dan dat ze nu laten zien. Maar ook voelen dat de wereld veel meer voor hen in petto heeft! Maar gewoon net niet bij datgene kunnen komen wat dat “het” nu is.

Hoe lang wil je nog lopen ploeteren en worstelen? Lopen zoeken naar wat “het” is. Blijven proberen maar niet slagen omdat je jezelf er niet in hebt meegenomen. Je echte zelf! Je ziel niet hebt mee genomen. Want die weet! Je ziel, je innerlijke ziel, je hogere zelf, die weet! Die weet wat jij hier te doen hebt en hoe je het kan doen! Zelf heb ik jaren lopen worstelen. Lopen denken, denken, denken. Denken wat mijn volgende stap zou moeten zijn. Denken waar ik goed in was. Denken wat ik leuk vind. Maar niet voelen! En zeker niet invoelen. Invoelen op wat je innerlijke stem, je ziel, je te vertellen heeft. Dat is namelijk de enige manier om echt te vinden. Het vinden van het antwoord op de vraag wat jij hier te doen hebt op aarde. Om jouw zielenpad te vinden. Daar ben ik echt van overtuigd. Sinds ik namelijk alle antwoorden in mezelf zoek, daar op vertrouw en daar naar handel kan ik oprecht zeggen dan mijn leven 180 graden is gedraaid. Ik heb mijn zielenpad gevonden. Ik leef mijn zielenpad. En dit wil ik ook voor jou!

Dus wacht niet langer en doe mee! We starten morgen!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.