Ben jij een winnaar?

Ben jij een winnaar

Ben jij een winnaar?

Ik heb lange tijd gedacht van niet. Ik woon ook nooit wat. Als er ergens een winactie was en ik deed er aan mee. Nop, noppes, nada. Ik had gewoon geen geluk, misschien. Maar ik voelde me ook geen winnaar.

Ik was ook altijd zo iemand die het glas halfleeg zag ipv halfvol. Je weet wel, een beetje pessimistisch. Niet dat ik nu heel negatief was (of misschien ook wel), maar ik vond het altijd prettig om me voor te bereiden op het ergste. Dan kon het alleen maar meevallen.

En klagen was ik ook goed in. Nu ik lees wat ik allemaal aan het opschrijven ben denk ik jeetje, was ik echt zo erg? Het voelde doen niet zo erg in ieder geval. Want klagen deed ik met een reden. Om mijn angsten en onzekerheden van me af te praten waardoor ik het kwijt was en me weer wat lichter voelde. En dat werkte. Alles werkte.

Ik was geen winnaar. Maar de dingen vielen altijd mee. Het pakte nooit zo erg uit als ik me het voorgesteld. En ik voelde me altijd beter als ik mijn ellende en frustraties weer even van me af had gepraat.

Alleen, en dan? Wat gebeurd er daarna? Hoe gaat het verder?

Nou, niet?! Dat is het hele probleem. Je gaat niet verder. Je veranderd niet. Je ontwikkeld niet. Je blijft in het zelfde cirkeltje ronddraaien en komt nooit een stap verder.

Dus je blijft het glas als halfleeg zien, je op het ergste voorbereiden en je ellende van je afkletsen. Je bent geen winnaar! En dat is misschien ok. Dat is zoals het altijd is gegaan. Dat is zoals de meesten het doen denk ik.

Maar het is niet goed! Niet goed genoeg in ieder geval. Jij verdiend toch beter? Ik verdien beter!

Wat dat betreft is de volgende uitdrukking hartstikke waar:

Als je blijft doen zoals je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen.

Wat dit betekend? Dat als je een winnaar wilt worden je als een winnaar zult moeten gedragen! Je het om moet draaien. Het glas halfvol gaan zien. Het allerbeste verwachten! En dan? Dan gebeuren er magische dingen!

Echt!

Sinds ik me dit heb gerealiseerd en anders ben gaan leven is mijn leven gigantisch veranderd! Ik heb mijn baan, waar ik op het laatst elke dag met tegen zin naar toe ging, op gezegd. Ik gaan doen wat ik echt wilde. Vrouwen helpen om ook het leven van hun dromen te gaan leven! Ik ben anders gaan denken. Ik ben mijn angsten on der ogen gaan zien en ze af gaan pellen. Laag voor laag. Ik zie in alles kansen en mogelijkheden. Ik verwacht het allerbeste!

Gevolg?

Mijn bedrijf groeit! Ik mag steeds meer vrouwen helpen te ontdekken wat het is dat zij hier op aarde te doen hebben, want je unieke boodschap is. En het dan te gaan doen! Super leuk!

En ik groei! Figuurlijk dan :). Ik ontwikkel me steeds verder. Ik verander. Ik geloof. Ik geniet. Heerlijk is dat.

En, het leukste van alles, ik word een winnaar. Nee, ik zeg het verkeerd, ik ben nu ook een winnaar!

En daar werd ik vanochtend op een leuke manier weer even aan herinnerd. Ik had me namelijk via facebook meegedaan aan een winactie. Ik was het zelf al weer vergeten. Voor een gratis kaartje naar een Masterclass Social Selling voor komende dinsdag. Plus boek! Dat was denk ik ook de reden dat ik me had opgegeven want van alles wat ik interessant vind lees ik graag boeken over.

En vanochtend, toen ik mijn mailbox opende, zag ik een mailtje dat ik had gewonnen! Een gratis kaartje + boek! Super leuk! Dus komende dinsdag ben ik Oosterbeek voor een masterclass. Nieuwe dingen leren. Andere ondernemers leren kennen. Me even onderdompelen in de sfeer van een event. I love it!

En wat is er veranderd? Hoe ben ik gegaan van het glas halfleeg naar halfvol? Aan de buitenkant is er niets veranderd maar aan de binnenkant ben ik totaal anders.

Ik weet wat ik wil. Ik geloof en vertrouw. Ik doe wat er nodig is. Om te krijgen wat ik wil. Zoveel uiterlijk als innerlijk (want ja, om het leven te creëren wat je wilt komt veel innerlijk werk bij kijken!). En waar dit heeft toe geleid?

Ik sta mezelf toe om een winnaar te zijn! Ik vind mezelf nu waardevol genoeg om een winnaar te zijn! En dat! Dat veranderd alles!

En jij? Sta jij jezelf toe om een winnaar te zijn?

-XX-

Anke

Ps: Heb je mijn berichtje op facebook vanochtend gezien over mijn langste hardloop rondje (rondje? Ronde!) ooit? 45 minuten achter elkaar! Super trots ben ik mezelf. Dat mag ik wel even zeggen toch? In ieder geval. Ik had het daar over wat ik gebruik als energieboost, nl een zakje Soul! Elke ochtend neem ik er 1. Ik voel me er super bij. Fit en vol energie. Ik had wat vragen over wat dit nu precies is, daarom begin ik er even over. Het is zaadvoeding. Superfoods! In een zakje verpak. Als je nieuwsgierig bent er meer over wilt weten lees dan hier verder.

Pss: Ik heb nog een nieuwtje! Volgende week ga ik starten met een nieuwe ronde van Vind je eigen zielenpad! Mijn 6 weeks online programma over ontdekken van jou unieke boodschap. Wat jij hier op aarde te doen hebt. Wat jouw missie is. Weten wat je wilt op een dieper niveau. En het dan ook nog eens gaan doen! Maandag vertel ik je er meer over. 1 ding kan ik al wel zeggen. Ik ga de training uitbreiden met een online masterclass. Speciaal voor alle deelnemers aan dit programma. Ik heb er super veel zin in! We starten 1 juni. Nog 2 dagen wachten en dan hoor je alles!

Psss: De allerlaatste, ik beloof het! Vergeet je de Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep niet? We wachten nog op jou! De plek om ervaringen uit te wisselen of gewoon even te kletsen over doen wat je echt wilt!

 

 

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.