Ben jij een rivier of een meer?

Ben jij een rivier of een meer? Ben je in de flow en stroom je als vanzelf naar je bestemming of sta je stil als een meer?

Lange tijd was ik als een meer. Ik deed de dingen die ik dacht dat ik moest doen om een goed leven te hebben. Studeren en hard werken. Na mijn afstuderen had ik als een van de weinigen van mijn jaargenoten direct een baan voor mezelf geregeld. Nou ja, een baan. 3 banen, tegelijkertijd. Eerst nog allemaal tijdelijke banen. Maar ik werkte hard en in no time had ik een vast contract. Ik blij. Nu had ik mijn schaapjes op het droge. Een vaste baan en zekerheid! Maar toch begon het na een tijdje te knagen. Ik had wat persoonlijke ontwikkelingscursussen gedaan en las me een slag in de rondte in de spirituele hoek in de bibliotheek. En ik voelde: dit is het niet meer. Ik wil iets anders. Iets voor mezelf. Maar ja, zekerheden los laten? Dat doe je toch niet?

Met mijn verstand had ik een tussen oplossing bedacht. Ik ging op zoek naar een andere baan waar ik daarnaast al wel voor mezelf kon beginnen. Voor mij was dit een big thing. Want zekerheden loslaten, zo ben ik niet geprogrammeerd. Maar uiteraard niet voordat ik iets nieuws had . Wat deed ik? Ik schreef op een briefje wat ik wilde: een baan, als diëtist, op zoveel  minuten afstand van mijn huis. En daarnaast een eigen bedrijf. Nu lagen de banen als diëtist toen niet voor het oprapen maar binnen een paar weken kwam er een vacature voorbij. Shit. Nu moest ik wel. Dus ik schrijven en ja, ik werd aangenomen. Uiteraard begon ik weer met een tijdelijk contract maar ook dat was zo geregeld. Binnen een jaar had ik weer een vast contract.

En daarnaast dus een eigen bedrijf. Nou ja, bedrijfje. Want voor ik het wist zat ik weer helemaal verstrikt in die baan. Een baan die ik eigenlijk niet wilde want ik wilde iets voor mezelf. Ik dacht dat ik op weg was naar mijn bestemming  maar achteraf gezien was ik gewoon rondjes aan het zwemmen in het zelfde meertje.

Dat is wat een meer zijn met je doet. Je zwemt rondjes maar komt nergens. Je gaat niet met de stroom mee, want die is er niet in een meer!

Wil je echt met de stroom mee en doen wat je echt wilt, het leven van je dromen leiden, dan zal je uit het meer moeten stappen en een rivier durven zijn. En die rivier stroomt maar 1 kant op. Naar de zee, naar je bestemming! En ja, dan kom je soms wat hindernissen tegen onderweg. Een rotsblok of een paar boomstammen die de stroom van de rivier even tegenhoudt.  Maar uiteindelijk wint de rivier altijd en vindt hij zijn weg om, over, langs of onderdoor. Zolang je de stroom maar volgt!

Dus wees een rivier en stap in de stroom van het leven!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.