Bang voor succes?

Bang voor succes

Bang voor succes?

Heb jij dat ook? Dat je aan de ene kant bang bent om te falen maar, als je er goed over nadenkt, misschien nog wel banger bent om succes te hebben?

Ik had dit altijd wel. O, dat had ik niet direct in de gaten hoor. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik dit door had. Ik heb namelijk altijd gedacht dat ik dingen niet deed omdat ik het idee dat ik niet goed genoeg was, er nog niet klaar voor was, eerst nog meer moest weten, nog meer opleidingen moest volgen ed. Me druk maakte over wat anderen van me zouden zeggen. Dat soort dingen.

En dat was ook zo. Dit waren ook redenen die me tegen hielden. Maar toen ik daar actief mee aan de slag ging. Er bewust elke dag mee bezig ging op deze angsten op te ruimen bleek er ook nog wat anders onder te zitten.

Angst voor succes.

IK dacht: WTF?! (een raar vloekwoord dat ik hier niet letterlijk zal herhalen J ).

Denk je dat je alles gehad hebt en dan komt dit naar boven drijven. Wat nu? En waarom?

Waarom bang voor succes? Bang dat al je dromen waar zullen worden? Bang dat je alles krijgt wat je hartje begeert. Waarom? Er is toch niets mooiers dan dat? Dat is toch wat je wilt?

Gek he, hoe we eigenlijk zelf onze grootste saboteur zijn?

Toen ik hier eens op ging zitten broeden ontdekte ik 1 dingen.

Ten eerste, dat het een heel goed iets is om bang te zijn voor succes! Want, dat betekend dat het mogelijk is! Dat ik ergens diep van binnen voel dat ik het kan! Dat ik kan worden wie ik wil worden, doen wat ik wil doen en hebben wat ik wil hebben. Dat het haalbaar is. Want anders zou ik toch niet bang zijn voor succes?

En dat is zo! Als ik alle bulshit aan de kant zet en echt bij mezelf naar binnen ga en daar invoel, dan voel ik het! Dat ik het kan! Dat ik het in me heb! Dat ik kan creëren wat ik wil. Het leven kan leven dat ik wil. Dat ik een verschil kan maken. Dat ik de wereld meer te bieden heb. Ik voel het!

En de angst voor succes is hier een bevestiging van! Dat ik niet voor niets voel dat ik het kan! Want als ik het niet zo kunnen, als ik zeker wist dat het onmogelijk was, zou ik er ook niet bang voor zijn.

En ten tweede dat ik blijkbaar nog allerlei ideeën had wat succes voor me zou betekenen. Dat succes inhoudt dat ik heel hard moet werken. Dat er veel gedoe bij komt kijken. Veel verantwoordelijkheid ook. Dat ik te maken krijg met veel gezeur. Gezeur van mensen over onbenullige administratieve dingen (dit zijn nog naweeën van mij diëtisten tijd denk ik. Oh, wat was ik klaar met al dat gezeik). Maar ook gezeur van mensen die geen resultaten halen. Die bij komen klagen omdat het niet lukt. Ook naweeën van mijn diëtisten tijd. Al dat ‘gezeur’ van mensen waarom het niet lukte om te veranderen.

En ja, ik overdrijf misschien een beetje, maar zo voelde het voor mij wel.

En waarom het niet lukte? Waarom ze geen resultaat haalden? Omdat ze het werk niet deden! Omdat ze niet deden wat ik zei dat ze moesten doen!

En waarom ze het werk niet deden? Omdat ze zich lieten leiden door hun emoties! Door gevoelens als ‘ik zit nu even niet lekker in mijn vel’ en ‘ik heb er nu even de kracht niet voor’ en dus door blijven gaan met hoe ze het altijd deden en niet veranderen.

En begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk zijn we geen robots. En natuurlijk kan het niet altijd perfect zijn. Ik bedoel, ik belandde gisteravond ook even met een zak chips op de bank omdat het me aanvloog. Ik zag het gewoon gebeuren. Alles wat ik bewust aan het manifesteren ben komt tot werkelijkheid! Misschien nog niet helemaal zoals ik had gedacht dat het zou gebeuren maar het gebeurd. En daar werd ik gisteravond even behoorlijk zenuwachtig van. Angst voor succes dus J. En toen heb ik ook even toegeven aan mijn stress reactie. Even niks meer doen. Op de bank met een goed boek en een zak chips. Nou ja, zak, We hadden nog van de kleine uitdeel zakjes chips liggen van Lena haar verjaardag dus daar heb ik er 2 van opgegeten. Zo ben ik dan ook wel weer. Die diëtist in mij zit er ook nog steeds.

Maar in ieder geval. Wat ik bedoel te zeggen is dat je heus niet constant uitkomst gericht hoeft te zijn. Dat je af en toe heus wel even toe mag geven aan je emoties. Als je maar weet dat je dit doet. Jezelf daarna weer even reset en waar met volle kracht vooruit gaat!

Jezelf niet laat stoppen door je angst voor succes!

Jezelf toestaat om succes te hebben! Toestaat om te ontvangen! Want dat gebeurt er als je onbewust bang bent voor succes. Je blokkeert de ontvangstkanaal.

Wat nu? Weer een laag dieper gaan. Angsten voor succes opruimen en jezelf toestaan om te ontvangen.

Zo pellen we elke keer weer en nieuwe laag van die ui af.

En jij? Ben jij bang voor succes?

-XX-

Anke

Ps: Heb je mijn nieuwste ebook al? De 5 vragen die je jezelf elke dag moet stellen. Om helderheid te krijgen wat het is dat je wilt zodat ook jij een bewuste manifestator kan worden! Je download dit gratis ebook hier.

Pss: En we wachten nog op je in de Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep! De plek om ervaringen te delen, om tips en trick te delen en te praten over het creëren van je droomleven. Kom jij er ook bij?

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.