Wat als het even niet gaat zoals je wilt?

Soms gaat het allemaal even niet zoals je wilt. Soms lopen dingen even anders. Soms zit het allemaal even tegen. Soms krijg je niet wat je wilt. En dan? Wat doe je dan?

Kruip je in je schulp? Denk je: zie je wel. Ik kan dit niet. Mij lukt dit niet. Ik verdien dit niet. En stop je er mee? Gooi je de handdoek in de ring? En ga je terug? Naar je oude leven? Doen wat je altijd hebt gedaan? Terug naar de veilige weg? De weg van de minste weerstand? De makkelijke weg. Maar waarbij je je niet gelukkig voelt? Omdat je niet uitgedaagd wordt? Niet doet waar je werkelijk van houdt? Niet echt jezelf bent? Niet je ware zelf laat zijn?

Of ga je door? Zet je door? Zeg je next! Next! Volgende! Net zo lang. Tot het wel lukt. Het wel gaat. Je wel krijgt wat je wilt. Zet je door! Zeg je: dit of iets beters. Maar zeker niets minders! Want dat is het verschil! Tussen succes en falen. Tussen winnaars en verliezers. Tussen doen waar je van houdt. Het leven van je dromen leven. En gewoon leven. Doen wat er van je verwacht wordt. Doen wat je denkt te moeten doen.

 

Het verschil. Tussen leven vanuit je hart. En leven vanuit je hoofd.

Het verschil. Tussen leven vanuit angst. Of leven vanuit liefde.

 

Angst houdt je tegen. Angst houdt je gevangen. In het leven dat je niet meer wilt. In beperkingen. In tekort. In falen. In verdriet! Onrust. Stress. In ongelukkig zijn.

Maar liefde stimuleert je! Zet je vrij! Om te gaan doen! Wat het is dat je wilt. Om te blijven doorgaan. Ook als het even tegen zit. Je het even niet meer ziet zitten. Je even twijfelt aan jezelf. Want ja, dat hoort er gewoon bij. Niets menselijks is ons vreemd.

Dus wat kies jij? Kies jij voor de angst? De angst van ‘wat als’. Wat als het niet lukt? Kies je voor tekort? Laat je jezelf stoppen?Door je angst? Of kies je voor liefde? Voor vertrouwen? In jezelf. In het leven.

 

Zeg je stop? Of zeg je next!

 

En ga je door? Op je weg. Naar wat het is dat je wilt? Ik weet het wel. Ik zeg next! Ik zeg door. Ik zeg: Niets overkomt mijn. Alles gebeurt voor mij. Voor mijn hogere doel. Ik zeg: volgende!

 

En jij?

 

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.