Alles kan in een ogenblik veranderen!

Alles kan in een ogenblik veranderen!

Alles kan in een ogenblik veranderen! Echt! Alles! In een ogenblik. Dat ervoer ik afgelopen zaterdag maar weer eens.

Ik was samen met Ella, mijn oudste dochter van 9 de stad in. De dag ervoor was ze uit school gekomen met een paar schoenen waarvan bij een de zool er zo’n beetje half afhing. Je kon er dwars door heen kijken. Geen idee hoe dit zo snel is gebeurd. Die ochtend was er nog niets aan de hand geweest. Maar in ieder geval. Er was geen redding meer mogelijk. Zoveel was wel duidelijk.

Dus wij de volgende dag samen de stad in. Op zoek naar schoenen. Eerst naar winkel A. Een paar leuke gympen gekocht. Maar wel een beetje zomers. En tja, laat het nu net aanvoelen alsof we ons in Syberie vinden. Dus ook nog even naar winkel B. Daar voor een prikje nog een paar leuke laarzen gekocht. Heeft ze de komende weken ook iets om aan haar voeten te doen.

En daarna door naar de speelgoed winkel. Want haar beste vriend viert woensdag zijn verjaardag en daar moet natuurlijk even een leuk cadeautje voor gekocht worden.

Wat gaan we halen? Pokemon kaarten!

Ik vroeg nog of ze het zeker wist. Want ja, dit hadden we vorig jaar ook al gegeven. Maar ja, hij spaarde ze nog steeds. Nou ja, lekker prima. Hoeven we ook niet moeilijk te doen. Erin en eruit en klaar is Kees.

Maar dat viel dus tegen.

De Pokemon kaarten lagen achter de kassa. Dat wist ik nog van de vorige keer. Ella loopt al enthousiast de winkel binnen. Een had ze bij de vorige winkels haar fietssleutels nog mooi aan mij geven nu hield ze ze zelf vast. En ik had er ook verder niet over nagedacht. Want zeg nou zelf, dit was zo klaar.

Hoe lang was het naar de kassa? 4-5 meter? Ik vraag om die verrekte kaarten. Ella zit ondertussen al met haar neus in de stressballetjes. Ik roep haar erbij. Ze haalt haar neus uit de stressballetjes. Zoekt een pakje kaarten uit. Mag ook nog een 2 Pokemon kaarten trekken. En die met de hoogste punten houden (is dat belangrijk dan? Maar blijkbaar wel….). Ik reken af. Het wordt nog even ingepakt. Ook altijd leuk. En we lopen weer terug naar de fietsen.

Maar…

En echt. We zijn nog geen 5 minuten binnen geweest. Nog geen 5 minuten. Waarschijnlijk minder. IK weet het niet precies.

Maar het was genoeg! Genoeg voor Ella om in die 5 minuten en in die 5 meter die we gelopen hebben (ok, 10 meter als je de heen en terug weg mee telt). Genoeg om in die 5 minuten en in die 5 meter haar fietssleutels kwijt te raken. En dan ook echt kwijt!

Ik maakte me niet direct zorgen. Ik bedoel, wat kon er in die paar minuten nou gebeuren? Nou een heleboel blijkbaar  :).

Dus ik liet haar haar zakken nog een keer na gang. Ik ben haar zakken nog een keer na gegaan. We zijn de winkel weer in geweest. Nu had ik mijn neus in de stressballetjes. De verkoopster ging op de grond liggen om te kijken of de sleutel misschien onder de toonbank was gevallen. Niets. Noppes. Nada.

En terwijl ik probeerde rustig te blijven. Wat niet zo goed lukte omdat het bitter koud was en ik nu toch wel graag naar huis wilde. Dacht ik:

Ja, shit man. Het kan echt in een paar minuten veranderen! Zomaar. Vanuit het niets! En dat geldt voor alles!

Niet alleen voor een fietssleutel die binnen een paar seconden op magische wijze weet te verdwijnen waardoor je je loopt af te vragen hoe gaan we nu even thuis komen. Maar met alles!

Dit voorbeeld toegepast op ons allen… 

Gaan de dingen niet zoals je wilt? Zit alles even tegen? Heb je het gevoel dat er heel veel moet gebeuren om de boel weer vlot te trekken? Om de boel weer op te rit te krijgen. Om te komen waar je wilt komen? Je droom te leven?

Nee hoor! Alles kan in een ogenblik veranderen! Ten goede! Zomaar! Uit het niets! Nieuwe klanten die uit het niets bij je lijken te komen. Geld dat zich uit het niets lijkt te manifesteren. Mensen die uit het niets je leven binnen komen. Kansen en mogelijkheden die uit het niets je leven binnen komen wandelen.

Het kan!

Ik maak het elke dag mee. En soms wordt het bijna vanzelfsprekend dat je de mysterieuze verdwijning van een fietsleutel nodig hebt om je er aan te herinneren dat dit niet zo is  :).

Alles kan in een ogenblik veranderen!

Hoe? Door constant je focus te houden op wat het is dat je wilt. Geloven en vertrouwen. In jezelf. In het leven. Dat je er gaat komen. Dat je er al bent. Het al hebt. En dan elke dag actie nemen in de richting van wat het is dat je wilt. En je niet al te druk maken over wat dit actie dan moet zijn. Want, zoals ik al zei, alles kan in een ogenblik veranderen. Als je er maar in blijft geloven. En iets doet!

Wat ik zaterdag heb gedaan? Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik bang was dat we naar huis moesten lopen. De fiets achter ons aan slepen. Want er was ook nog niets met onze auto  :). Dynamo stuk. Waardoor we die niet konden gebruiken. Maar ik deed wat je op zo’n moment het beste kan doen. Als je zelf even niet meer weet wat te doen. Ik riep hulptroepen in! In dit geval. Mijn man  :).

Wat hij zei? Dat er nog een vrachtlading sleuteltjes in de keukenla lagen. En we misschien wel een reserve sleutel hadden! Had ik nog helemaal niet bij stil gestaan!

Dus hij kwam. Met sleutels. En ja. Hij paste! En boem. Opeens was alles in een ogenblik weer veranderd. En konden we relaxed samen naar huis fietsen!

-XX-

Anke

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.