Wat ik allemaal heb gedaan om mijn ware aard te ontdekken (een bekentenis…)

Ook ‘op zoek naar jezelf’?  Wie niet tegenwoordig 🙂 . En ja, ik vind het ook een vreselijke uitdrukking. Op zoek naar jezelf. Helemaal uitgemolken ook. Op elke spiritueel getinte site gaat het er over lijkt het wel. Op zoek naar jezelf. Jezelf vinden. Worden wie je werkelijk bent. Is het niet om te kotsen? Maar toch is het ook weer zo heel erg waar! En dat moet ook wel want anders zou iedereen het er niet over hebben natuurlijk.

 

Een business coach van mij zei ooit: hoe meer concurrentie hoe beter. Want dat betekent dat er vraag naar is 🙂 . Ja, dat is een waarheid als een koe natuurlijk. Maar we hadden het over ‘op zoek zijn naar jezelf’. En hoe dat zo’n walgelijke term aan het worden is. En ja, dat vind ik zelf ook. Het zat ook in mijn allergie. Zo van iedereen heeft het er over. Het is een commercieel iets geworden. En dus is het niet meer ‘goed’. Is het oud nieuws. Mag je het er niet meer over hebben.

Maar toch betrapte ik me erop. Dat ik het er wel over had. En als ik dan dingen aan het schrijven was als ‘wie is het dat je werkelijk bent’, ‘in contact komen met je ware zelf’ dan voelde ik wel altijd een kleine rilling over mijn rug gaan. Want ja, kan ik het hier wel over hebben? Is dit niet te afgezaagd? Geen oud nieuws? Dit weten we nu toch al? Dat het belangrijk is om in verbinding te staan met je ware zelf. Wie het is dat je werkelijk bent. Waar je werkelijk voor staat. Je waarden helder hebben. En van daaruit leven?

En ja, het is inderdaad oud nieuws. In die zin dat dit een onderwerp dat al heel lang speelt. Al heel lang actueel is. We al heel lang mee worstelen. Maar het speelt nog steeds. Het is nog steeds relevant. We worstelen er nog steeds mee. Dus in dat opzicht is het helemaal geen oud nieuws. Vandaar ook dat ik er toch over blijf praten. Over blijf schrijven. En er nu zelfs een heel programma over aan het creëren ben.

 

Want we zijn op zoek. Naar wie het is dat we werkelijk zijn. Die kern. Die energie. Die krachtbron daar diep van binnen. In jou. In mij. Waarvan je weet, voelt dat ‘ie er zit. Je voelt het gewoon. Borrelen. Een weg naar buiten graven. Maar het komt er maar niet uit.

 

Waarom niet? Omdat je het tegen houdt. Onbewust. Bewust. Je blokkeert de boel. Want ja. Wat dan? Als je ware zelf werkelijk in volle kracht, in al haar glorie naar buiten komt. Wat dan? Wat moet je dan? Doen? Veranderen? Loslaten? Ja, dat is best spannend natuurlijk.

Maar omdat we toch voelen. Dat daar binnen in ons iets zit. Dat er uit wil. Iets borrelt. Iets krachtigs. Iets authentiek. Blijven we zoeken. Naar ons ware zelf. Ontdekken wie of wat je ware zelf is. Hoe ze er uit ziet. Wat ze je te vertellen heeft. En dan doen we soms gekke dingen. Ja ik ook. Wat mijn ‘gekste’ ding was?  Nou ik heb veel dingen gedaan. Laat ik dat voorop stellen. Ik ben ook bijna wel de koningin van de zelfhulp sector ;-).
Ik heb boeken gelezen. Vrachtladingen. Letterlijk….

Cursussen gevolgd. Tientallen. Over aura’s, chakra’s, energie. Healingsopleidingen gevolgd. Ja, meerdere! Orakelkaarten cursussen gedaan. Manifestatie trainingen gedaan (ja inderdaad, over de Wet van de Aantrekking). Een engelen opleiding. Aan de buitenkant verpakte ik dat als ‘dit kan ik gebruik voor mijn eigen bedrijf’. Wat dit eigen bedrijf dan ook mocht zijn. Want daar had ik nog helemaal geen idee over. Nou ja, ik had wel ideeën. Ik had veel te veel ideeën. En daardoor dus uiteindelijk geen idee 😉 . Zo verkocht ik het aan het thuisfront maar het was natuurlijk allemaal in het kader van mijn zoektocht naar mezelf.

Ik ben bij een handlezer geweest. Die tegelijkertijd ook numeroloog was. Super interessant trouwens. Heb het cassettebandje met alles wat zij me vertelde nog steeds ergens liggen. En ik word nog steeds met haar adviezen geconfronteerd. Want elke keer als ik tegen mijn man zeg dat ik een mooi paar schoenen of wat dan ook heb gezien krijg ik steevast de reactie: ‘Weet je nog dat zij (die handlezeres dus) heeft gezegd dat het niet om spullen ging’. Verdorie… 🙂

Ik ben bij een regressie therapeut geweest. 2x zelf. Bij 2 verschillenden. De eerste keer gebeurde er niets. Zag ik niets. Voelde ik niets. Ik was gewoon te bang. Blokkeerde aan alle kanten. Is ook al weer jaren geleden. De tweede keer zag ik wel wat. Of voelde ik wat. En toen ik bij een einde van een leven was, waar ik voelde dat er een zwaard door mijn keel ging, duwde die regressie therapeut nog even lekker hard op mijn keel om die emotie te helpen los laten. Zal vast ergens goed voor zijn geweest maar jakkes. Dat was niet prettig.

 

Dus ja, ik heb ook genoeg gekke dingen gedaan 😉

 

Heeft het me verder gebracht? Vast wel. Niets is voor niets. Daar geloof ik heilig in. Je leert er altijd van. Al is het alleen maar da ik de volgende keer die hand van mijn keel af zou slaan 😉 . Maar weet je wat me uiteindelijk het meest heeft geholpen? Waardoor ik werkelijk in verbinding sta met mijn ware zelf. Met wie het is dat ik werkelijk ben. En ook durf te leven vanuit die energie? Dat is de stilte. De tijd nemen. Om stil te zijn. Verbinding te maken. Bewust contact zoeken. Met die krachtbron in jezelf. Vragen stellen. Echte vragen stellen! En ook luisteren naar de antwoorden. Daar zit het hem uiteindelijk echt in.

Je kan je een slag in de rondte zoeken. Allerlei therapieën en weet ik het wat doen. Om er dan uiteindelijk achter te komen dat alles wat je nodig hebt in jezelf aanwezig is. Je alle antwoorden in jezelf kan vinden. Ook op de vraag wie het is dat jij werkelijk bent.

 

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

 

Ps: Wil jij dit ook? Stoppen met je een slag in de rondte zoeken. Stoppen met gekke dingen doen. Stoppen met allerlei cursussen en opleidingen omdat ze je ‘wel leuk lijken’. Je ze misschien kan gebruiken bij wat het is dat je ooit wilt gaan doen? Nou nergens niet om maar zijn de meeste opleidingen en trainingen niet gewoon verkapte zelfhulp groepen? En dat hoeft niet erg te zijn. Ik deed er zelf ook gewoon aan mee. Als je het maar ziet voor wat het is. En weet. Dat het zo niet hoeft te zijn. Weet dat alle antwoorden al in jezelf aanwezig zijn. Weet dat wie het is dat jij werkelijk bent ook gewoon al in jezelf aanwezig is. En op jou zit te wachten! Totdat jij er tijd voor vrij maakt. Om op ontdekkingstocht te gaan. Contact te maken. Jezelf te verbinden. Met je ware kern. Die krachtbron, die energie in jou. En vragen durft te stellen. En antwoorden durft te ontvangen. Om zo te ontdekken wie het is dat jij werkelijk bent en waar het voor jou werkelijk om gaat!

Is dit wat jij nodig hebt? Dan is mijn nieuwste online training ‘Laat je ware licht stralen’ voor jou!
Hierin gaan we niet als een malle om ons heen op zoek naar wie of wat ons ook maar antwoorden kan geven. Nee. We draaien het om. Je gaat op  zoek in jezelf! Naar de antwoorden in jezelf! Op de vraag ‘Wie het is dat jij werkelijk bent’. Waar het voor jou werkelijk om gaat. En wat je tegenhoudt om je ware zelf aan de wereld te laten zien. We gaan het hebben over maskers. Doen alsof. Jezelf klein houden. Maar die gaan we allemaal aan de kant zetten. Zodat ook jij kan gaan stralen! En je werkelijke, ware zelf aan de wereld kan laten zien!

Hoe? Wat? Waar? Wanneer?
3 weken lang. Jij en ik. Online. PDF trainings. Video trainings. Werkbladen. Want ja, je mag aan het werk. Als je in ieder geval resultaten wilt halen! Anders kan je beter niet mee doen. Voor minder ga ik namelijk niet 🙂 .

We beginnen vrijdag! De 13de! Tijd om die datum voor altijd te veranderen naar de dag dat jij de eerste stap hebt gezet om je te verbinden met je ware zelf? Wacht dan niet langer en doe mee!

 

Ja, vertel me meer!

 

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.