Worden wie je bent?

Worden wie je bent

Worden wie je bent?

Heb jij dat ook? Dat je soms zomaar een zin in een gesprek opvangt? Dan moet het blijkbaar zo zijn. Dat had ik dus gister bij deze woorden: Worden wie je bent? Ik hoorde een dame die een paar meter bij me vandaan stond dit zeggen. Worden wie je bent. Mijn hersenen begonnen meteen te draaien, want wie ben je dan? Hoe weet je wie je bent? En hoe kan je dan worden wie je bent? Je bent toch wie je bent? Of niet?

Een pittig onderwerp voor op een zondagmiddag en zeker voor de maandagochtend. Maar toch liet het me niet los. Hoe wordt je wie je bent? Dat betekend dat je nu dus nog niet bent wie je bent. Of te wel je bent niet tevreden met de persoon die je nu bent en hebt het gevoel dat je in werkelijkheid anders bent, toch? Maar hoe zou je dan willen zijn? Wie denk je dan dat je werkelijk bent? Dan moet je toch eerst op onderzoek uit? Op een lange zoektocht naar wie je in diepste wezen bent? En dan alle trauma’s en blokkades opruimen die maken dat je nu niet bent wie je werkelijk bent. Toch? Zodat je dan, eindelijk, na jaren van hard werken aan jezelf.

Eindelijk kan worden wie je werkelijk bent?!

Ik merk dat ik me hier over opwind. Dit zie ik namelijk zoveel vrouwen doen. En laat ik dan gelijk ook maar helemaal eerlijk zijn, dit heb ik zelf ook lange tijd gedaan. Op zoek naar jezelf. Want je voelt dat dit het niet is. Zoals je nu bent, zoals je leven nu is, dat is het niet. Niet dat het nou heel slecht met je gaat of een heel beroerd leven hebt. Echt niet. Maar toch heb je het gevoel dat er meer in je zit. Dat je niet alles van jezelf laat zien. Dat je niet alles eruit haalt wat er in zit. Dat je niet “echt” bent. Dat er stukken van jezelf niet laat zien. Stukken van jezelf die waardevol zijn maar waar je je nog onzeker over voelt. Of die stukken er ook mogen zijn. En dus speel je een soort rol. Doe je je anders voor dan dat je werkelijk bent. En dus ben je niet wie je werkelijk bent en ga je op zoek naar de jij die je werkelijk bent zodat je eindelijk kan worden wie je echt bent.

Maar weet je wat het probleem is?

Je blijft zoeken! Want er is altijd wel wat. Dan denk je een stuk van jezelf te hebben gevonden. Je denkt dat je er bent. Maar dan gebeurt er weer wat waardoor alles weer in de war raakt en je denkt: o nee, ik ben er nog niet. Ik moet nog verder zoeken naar mezelf. En hop, door naar de volgende persoonlijke ontwikkeling / intuïtieve ontwikkeling cursus.

Niet dat er iets mis is met het doen van cursussen of trainingen. Als je ze maar vanuit de juiste redenen doet. En weten wie je bent zodat je uiteindelijk kan worden wie je bent is daar niet één van! Weet je wat de zoektocht naar wie je bent is? Daar hebben we een woord voor, nl uitstellen!

Ja, inderdaad uitstellen!

Dat doet misschien even zeer maar ik zeg het toch. Zolang je nog op zoekt bent naar wie je werkelijk bent hoef je nl die persoon nog niet te zijn. En ik snap je, echt waar. Ik heb zelf ook zolang in deze valkuil vast gezeten. Altijd op zoek naar nog iets meer van mezelf zodat ik eindelijk de moed had om mezelf te laten zien voor wie ik werkelijk ben.

Wat dan? Als weer een persoonlijke ontwikkelingscursus niet de oplossing is, wat moet je dan doen? Beslissen!

Beslissen wie je wilt zijn en dan persoon gewoon worden.

Wie wil je zijn? Wil je dapper zijn? Wees dan dapper. Wil je die persoon zijn die zegt wat ze denkt? Zegt het. Wil jij weten wat het is dat je wil? Wil iets en ga er achter aan.

En natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Het is een proces. Dus beslis nu dat je goed genoeg bent zoals je bent. Wie of wat dat precies ook is. Beslis dan wie je wilt zijn en wees dat! Echt, je wereld zal 180 graden draaien!

-XX- Anke

Ps: Wil je weten welke stappen mij hebben geholpen om mijn angsten los te laten en te zijn wie ik wilde zijn? Download dan mijn gratis Ebook ‘de 7 sleutels voor een Magisch Leven’. Hierin laat ik je de 7 sleutels zien die ook jij kunt gebruiken om het leven van je dromen te creëren en te zijn wie je wilt zijn.

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.